Windows 7 Hexen LAN issue

Talk about network games here.

Windows 7 Hexen LAN issue

Postby Cerous » 01 Apr 2010 15:10

Alright so I Started off with an LAN session with 3 computers (All windows 7 and Vavoom 1.31). I made the multiplayer game and the other 2 computers could not see it. I then verified each computer was pointing to the Host and was on the correct port. I tried the join game at: feature and inserted the correct IP address but still did not work. I then created a dedicated server and set the parameters as posted in the readme and even the host could not join. UAC, Security Center, and Windows Firewall is disabled and we tried hosting and a dedicated server on each computer with no luck. Every computer had the same issues and I have not seen a successful host. Does anyone else have Win 7 and experiencing the same issues?
Cerous
 
Posts: 1
Joined: 01 Apr 2010 14:56

Re: Windows 7 Hexen LAN issue

Postby Crimson Wizard » 02 Apr 2010 02:00

I have successfuly played LAN game with 2 computers, one having Windows XP and another Vista Home Premium. Tried both ways (XP hosted, then Vista hosted). Didn't have any problems with Vista... well, just wanted to mention, for I can't give any advice atm.
Crimson Wizard
 
Posts: 881
Joined: 09 Nov 2005 14:21
Location: St. Petersburg, Russia

Re: Windows 7 Hexen LAN issue

Postby Firebrand » 04 Apr 2010 14:41

Are you able to ping the computers from outside the game?

Also, you mention IP addresses settings, that isn't needed for a LAN game in Vavoom, you should start the game from the in-game multiplayer menu, once you have set it up, the other computers sh0ould use the join option from multiplayer menu and they should see the game listed by the host's computer name, not IP address. Let me know if you have any other problems with this and I'll try to help.
User avatar
Firebrand
 
Posts: 1000
Joined: 11 Feb 2004 08:12
Location: Mexico


Return to Networking

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron